Priručnik: «Putovanje duše ka njenom miru nakon upokojenja voljene osobe»
Putokaz za sve one koji trebaju pronaći mir za svoju dušu nakon upokojenja voljene i drage osobe.
Priručnik: «Putovanje duše ka njenom miru nakon upokojenja voljene osobe»
Putokaz za sve one koji trebaju pronaći mir za svoju dušu nakon upokojenja voljene i drage osobe.
Priručnik: «Putovanje duše ka njenom miru
nakon upokojenja bliske i voljene osobe»
U subotu 13.04.2024. služen je pomen blaženopočivšem arhimandritu Gavrilu (Vučkoviću), igumanu manastira Lepavine. Pročitajte priču toga dana.
Ovi tekstovi pomažu da se uverimo da što više vreme prolazi nakon upokojenja voljene osobe, to više postajemo svesni postojanja večnog života.
U subotu, 10. decembra, 2022. godine, služen je godišnji parastos shimonahinji mati Mihaili (Vlačić) u manastiru Vavedenje Presvete Bogorodice u Beogradu.
U nedelju, 17. aprila, 2022.g. na praznik Cveti, obeležili smo pet godina od sahrane blaženopočivšeg arhimandrita Gavrila (Vučkovića), igumana manastira Lepavine. Prethodnog dana, 16.04.2022. na praznik Svetog Lazara četvorodnevnog
održan je petogodišnji pomen ocu Gavrilu.
U Gospodu je u subotu 11. decembra 2021. godine usnula velikoshimnica Mati Mihaila (Vlačić) iz manastira Vavedenja Presvete Bogorodice u Beogradu, duhovna majka stotinama čada, koja je svoj iskušenički život počela kao trinaestogodišnja devojčica u manastiru svete Melanije kod Zrenjanina 1948. godine.
U utorak, 12. aprila, 2022.g. obeležavamo pet godina od upokojenja Visokoprepodobnog Arhimandrita Gavrila (Vučkovića), igumana manastira Lepavine. Parastos će biti u subotu, 16.04.2022. u manastiru Lepavini.
Molitva i ljubav mojih roditelja usmerile su me na put upoznavanja pravoslavne duhovnosti. Sada, nakon 30 godina tog putovanja osećam potrebu da objavim utiske sa tog putovanja.
Selo Bačkovica udaljeno je oko 30 kilometara od Bjelovara i nalazi se u Zapadnoj Slavoniji. Vozili smo se putevima kojima retko prolaze automobili. Kada smo stigli u Bačkovicu, odmah nakon table sa nazivom sela, primećujem stare napuštene kuće koje izgledaju kao da u njima niko nikad nije živeo.
Nakon što je moja majka primljena na kovid odeljenje u bjelovarsku bolnicu, otac je trebao, nakon što je prebolio korona virus, da izađe iz bolnice. Bilo je važno da ocu hitno nađem smeštaj u Domu za starija lica. Uz pomoć dobrih ljudi, već isti dan našao sam potrebni smeštaj.
Nakon upokojenja moje majke u mojoj duši se dogodila iznenadna eksplozivno-emocionalna reakcija i sada je potrebno da pronađem mir za dušu.
Dana 12. aprila 2017.g. u večernjim satima, upokojio se u Gospodu Visokoprepodobni Arhimandrit Gavrilo (Vučković), iguman manastira Lepavine. Vječnaja pamjat!