«PUTUJTE SA NAMA NA kIPAR»

Upoznajte Kipar (Cyprus)

Kipar je jedna od nabogatijih riznica pravoslavnih svetih mesta. Osim toga, Kipar je bogat sadržajem za odmor, ovde možete naći bogatu gastronomsku i agroturističku ponudu. Luksuzni hoteli izgrađeni su pored najlepših plaža i predstavljaju luksuznu turističku ponudu veličanstvenog Kipra. Pročitajte tekstove u nastavku i uverite se u posebnost Kipra.
U nastavku pročitajte putopise i upoznajte se sa duhovnim, istorijskim i prirodnim lepotama Kipra...
Hram Svetog Lazara u Larnaki (Kipar)
Upravo na Kipru u Larnaki (drevni Kition), poklonili smo se svetim moštima Svetog Lazara (Četverodnevnog), prijatelja Hristovog. Na praznik Silaska Svetog Duha na Apostole, pričestili smo se Svetim Tajnama.
Nikozija - glavni grad Kipra
Naš boravak na Kipru obogatili smo posetom glavnom gradu Nikoziji. Obilazeći svetinje i lepote ovog grada stigli smo do linije podele grada na turski i kiparski deo.
Poseta manastiru Svetog Neofita i Bogorodici Chrysorrogiatissa na Kipru
Uputili smo se na planinu Trodos koja obiluje onim što na zemlji najviše odzima dah, a to su sveta mesta. Ovde smo upoznali oca Borislava koji je dobro poznavao i poštovao oca Gavrila (Lepavinskog)
Poseta manastiru Kikos na Kipru
Stigli smo na vrh planine Trodos, kako bismo posetili najčuveniji manastir ostrva Kipar - manastir Kikos.
Nacionalni park Akamas i kontinentalne lepote Kipra
U predelima neverovatnih prirodnih darova čoveku, pronašli smo prirodne lepote u kojima nema mesta za reči, ali da bi slike bile potpune, ipak sam napisao tekst
More i obale na Kipru
Prvog dana boravka na Kipru iskusili smo njegovu bogatu obalu. Čestim posetama obale mora uveličali smo sebi doživljaj Kipra.
Antički Kipar od perioda neolitskog naselja Khirokitija do Afrodite i Adonisa
Muzejski primerci iz neolitskog naselja Khirokitija (Choirokoitia) i Kalavassos-Tenta ostavili su nam poruke stare više milenijuma.
Letovanje na Kipru
Sa Kipra nosimo utiske o mnogim zanimljivim sadržajima koje smo videli i doživeli.
Putujemo zajedno i posećujemo sveta mesta na Balkanu i Mediteranu. Želimo vam obezbediti najlepše putopisne avanture i posete svetim mestima.
Kontaktirajte autora u slučaju da ste zainteresovani za posetu svetim mestima na Kipru.
Želite li se pridružiti zajedničkoj poseti svetim mestima na Kipru?
Muzej u Nikoziji
Manastir Kikos
Hram Chrysorrogiatissa