«zapisi i reportaže sa kipra» sa Nenadom & Lidijom Badovinac

Letovanje na Kipru

Sa Kipra donosimo utiske o mnogim zanimljivim sadržajima koje smo videli i doživeli. Tokom boravka na Kipru, između poseta zanimljivim mestima odmarali smo, razgovarali sa domaćinima, i sa njima razmenjivali iskustva o Kipru.
Avgust, 2022.
Tokom boravka na Kipru, imali smo mnoga iskustva o kojima sam pisao na blogu u kategoriji: Putujte na Kipar sa blogom Zapisi i reportaže. Posetili smo sveta mesta, prirodne znamenitosti, i istorijski važne lokacije. U međuvremenu, odmarali smo na najlepšim mediteranskim plažama. Upoznali smo život na Kipru iz svih sfera, razgovarali smo sa domaćinima i sa njima razmenjivali iskustva o životu na Kipru. Mnoge sadržaje smo videli zahvaljujući ljudima koji su nam otvorili vrata i pokazali veliko gostoprimstvo. Tako nam je g. Dimitrios Teofilaktu, ambasador Republike Kipar u Srbiji dao korisne ideje koje su nam pomogli u istraživanju Kipra. Na izložbi slika "Iskrice" koja je bila organizovana u Kiparskoj ambasadi u Beogradu, upoznali smo Nj. E. ambasadora Republike Kipar u Beogradu, g. Dimitriosa Teofilaktu i tada razgovarali s njim o našem odlasku na Kipar. Kada smo došli na Kipar, imali smo priliku da se nekoliko puta sretnemo sa gospodinom Dimitriosom.
Svaki deo dana, svaki minut iskoristili smo onako kako smo želeli. Nekada je bilo potrebno mnogo truda i energije za obilazak znamenitih lokacija, ali za sve smo našli i vreme i volju. Tako na primer, po dolasku u grad Aja Napu, posetili smo popularnu plažu Nissi Beach. Ceo dan smo planirali ostati na plaži, ali čim smo ušli u jedan od barova na plaži, upoznali smo turiste iz različitih delova sveta. Jedan od njih nam je rekao da imamo posebno privlačnu pozitivnu energiju koja mu se jako svidela. Predložio nam je da se bavimo organizacijom druženja. Upoznali smo ljude koji letuju ovde, ali i one koji su rođeni i žive ovde. Sa njima smo vrlo lako ostvarili kontakt i želimo da se ponovo sa njima vidimo i provedemo nove nezaboravne trenutke.
Na Kipru postoje mnogi znamenitosti. Mnoge od njih sam opisao na svom blogu - koji možete pročiti ovde. Doživeli smo mnoge lepote Kipra. Pronašli smo smeštaj uz obalu. Neki od obalnih gradova su Larnaka, Limasol, Pafos, Aja Napa. U ovim gradovima možete pronaći prelepe hotele. Kipar nije mnogo skup, ali je skuplji od Balkana. U slučaju da nemate veliki buđet, siguran sam da se možete snaći i u apartmanskom smeštaju i lepo se odmoriti na Kipru. Jednostavno, nemojte tražiti luksuzni odmor i to vam je to. S obzirom da je Kipar ostrvo, iz Srbije je jedino moguće doći avionom, osim ako ne planirate ići trajektom s obale Turske (što nije jeftino). Čim smo stigli na Kipar, odmah smo iznajmili rentacar. Cena je bila oko 35€. Pravilo je da se automobili ovde voze sa leve strane, kao u Velikoj Britaniji ili na Malti. Predlažem vam zato da iznajmite automobil koji ima automatski menjač. Kipar ima sredozemnu klimu s toplim letom i blagom zimom. Najbolje vreme za posetu Kipru su Jun i Septembar, zbog vrućina bolje da izbegavate Jul i Avgust. Kroz moje tekstove u ovoj kategoriji bloga i vi možete da se poznate sa Kiprom i lepotama ovog dela Mediterana. U slučaju da želite posetiti Kipar, možemo organizovati zajednička putovanja. Javite nam se i putujte sa nama -> Organizacija zajedničkih putovanja.
Avgust, 2022.

«Multimedijalni projekti»

Autorski radovi, knjige i filmovi
Nenada Badovinca