«PUTUJTE SA NAMA u afriku»

Zapisi i reportaže
iz Afrike

Naša putovanja su nas odvela na nezaboravnu avanturu kroz čarobne pejzaže, otkrivajući tajne biljnog sveta i bogatstvo kulture egzotičnog Afričkog kontinenta.
Pratili smo znatiželju srca i stligi do neverovatnih iskustava, upijajući svaki trenutak sa zahvalnošću i divljenjem prirodi i ljudima.
Počitajte putopise u nastavku i upoznajte se sa podsaharskom Afrikom. Želja mi je da ovaj katalog putopisa dopunjujem sa novim objavama.
Duboko u srcu tropskog raja podsaharske Afrike nalazi se Tanzanija i njeno ostrvo Zanzibar. Tamo gde se plavi Indijski okean susreće sa zelenim raskošem džungle, otkrili smo skrivene dragulje koji čine ovaj rajski biser neodoljivim.
Dobrodošli u novi nastavak putopisnog dnevnika sa egzotičnog afričkog ostrva Zanzibar, gde smo se upustili u avanturu istraživanja tajni, lepota i kulture. Kroz blog objave želim vas povesti na putovanje kroz slikovite pejzaže. Posetili smo Stone Town, najveći grad ostrva, gde smo se upustili u suživot sa lokalnim stanovnicima kako bismo upoznali ukorenjene priče o istoriji.
Afrika je poznata po mnogobrojnim plemenima. Masai pleme je najpoznatije u Tanzaniji. Na plaži smo upoznali pripadnike Masai plemena koji dolaze iz unutrašnjosti iz okoline Serengetija. Opisali su nam njihov način života koji je na nas ostavio jak utisak, jer smo saznali o autentičnosti Masai kulture.
Zaronili smo u avanturu koja nas je odvela daleko od svakodnevnog života, prema dubinama Indijskog okeana. Sa Tanjom i Danimirom kao našim vodičima, po prvi put zaronili smo kako bismo istražili podvodni svet tropskog Indijskog okeana.
Boravak u podsaharskoj Africi otkrio nam je drugačiji svet od našeg potrošačkog društva. U tom svetu ljudi žive jednostavnije, fokusirajući se na osnovne potrebe života. Tokom pešačenja, susreli smo lokalne stanovnike koji su nam pokazali prirodne lepote.
Naše putovanje do afričkog kontinenta i obala Indijskog okeana donelo nam je nebrojene avanture i nezaboravne trenutke. Dok smo istraživali čudesne plaže Zanzibara, otkrili smo ne samo prirodne lepote već i bogatstvo lokalne kulture.
Stone Town
Džungla - Zanzibar
U društvu naših drugara