«PUTUJTE SA NAMA u grčku»

Zapisi i reportaže
iz Grčke (Greece)

Želim podeliti sa Vama moja nezaboravna putovanja u Grčku. Sve od pravoslavnih svetih mesta pa do turističkih predela. Od Jonskog mora na zapadu do Egejskog mora na istoku, od Svete Gore na severu do Egine na jugu Grčke. Nadam se da će Vas moji putopisi ohrabriti da posetite Grčku. Putopisi će nas uvek podsećati na nezaboravnu Grčku.
Putopisi opisuju ljubav prema Grčkoj. Pročitajte tekstove i dopustite da vas ponesu fotografije jednog od najuzvišenijih bisera Balkana. Ovde, gde žive ljudi sa osmesima oslikanim bojama zalaska sunca uz igru talasa Egejskog i Jonskog mora.
Počitajte putopise u nastavku i upoznajte se sa Grčkom. Želja mi je da ovaj katalog putopisa dopunjujem sa novim objavama.
Naši preci su iz Srbije na ovo ostrvo došli pešice prolazeći golgotu Prvog svetskog rata. Iz poštovanja prema njima, nastao je ovaj tekst.
Solun smo hteli detaljnije upoznati, jer je to grad duhovnosti i kulture. Putovanje iz Beograda nije jednostavno ni lako, ali na putovanju nismo osećali umor, već dobro raspoloženje koje danas svima nedostaje i koje svi traže. U Solunu smo se poklonili kivotu sa svetim moštima Svetog Dimitrija Solunskog, Svete Anisije Solunske i meni veoma poštovanog Svetog Grigorija Palame.
Odlučili smo se da posetimo Halkidiki. Ovo mesto poznato je po toplom mediteranskom moru i vrućom letnjom klimom. Halkidiki se sastoji od tri poluostrva, i to sa njegove istočne strane nalazi se Atos (Sveta Gora), a sa zapadne strane Kassandra, dok je srednje poluostrvo Sitonija. Tokom višednevnog boravka upoznali smo regiju boraveći na Sitonija u gradu Neos Marmaras.
Otvorite svoje srce i pođite sa mnom u drugačiji svet u kojem se neprestano slavi Stvoritelj sveta, i u kojem njegovi stanovnici neprekidno upražnjavaju umno-srdačnu molitvu za spas cele vasione, za spas svakoga od nas. Pogledajte moju putopisnu reportažu koju sam montirao na osnovu materijala kojeg sam snimio na Svetoj Gori, 2014. godine. Pogledajte youtube linkove koje su prevedene na: Srpski, Grčki, Engleski, Ruski.
Na ovom mestu se nalaze objedinjeni tekstovi i linkove sa ove konferencije koje se odnose na izlaganje Arhimandrita Gavrila (Vučkovića).
Egina - u izradi
Na Krfu (Corfu)
Solun - Sveti Grigorije Palama
Sveta Gora
Pogledajte moje video reportaže iz Grčke:
Film: "Sedam dana na Krfu", 2021.
Putopis o sedmodnevnom letovanju na Krfu (Corfu) u Grčkoj. Krf ili Corfu je jedan od najlepših ostrva u Grčkoj. Pogledajte naš putopis i posetite neke od najlepših mesta za letovanje, odmor i opuštanje! Uživajte u našem video putopisu na Krfu. Mi smo imali smeštaj u mestu Guvija. To nam je odgovaralo, jer smo bili blizu glavnog grada Kerkire, ali i najlepšim plažama. Ovaj video je snimljen u leto, 2021. godine. Nadamo se da ćete uživati u našem putovanju Krfom, a mi sada planiramo naredna putovanja.
Film: "Deset dana na Svetoj Gori", 2015.
Film je sniman popu-profesionalnom kamerom, a kasnije montiran u kućnoj produkciji. Otvorite svoje srce i pođite sa mnom u drugačiji svet u kojem se neprestano slavi Stvoritelj sveta, i u kojem njegovi stanovnici neprekidno upražnjavaju umno-srdačnu molitvu za spas cele vasione, za spas svakoga od nas. Pogledajte moju putopisnu reportažu koju sam montirao na osnovu materijala kojeg sam snimio na Svetoj Gori, 2014. godine.