«međunarodna konferencija o digitalnim medijima i pravoslavnoj pastirskoj brizi, dmopc 2015, atina»

Atina - Prva međunarodna konferencija o digitalnim medijima i pravoslavnoj pastirskoj brizi

U ovoj objavi postavio sam objedinjene tekstove i linkove konferencije koje se odnose na izlaganje Arhimandrita Gavrila (Vučkovića) na Prvoj međunarodnoj konferenciji o digitalnim medijima i pravoslavnoj pastirskoj brizi, održanoj u maju, 2015. u Atini (Grčka).
Decembar, 2023.
Zapisi iz dnevnika: Sa Konferencije u Atini (2015. godine), otac Gavrilo i ja smo se vratili kući puni nezaboravnih utisaka, jer smo doživeli pripadnost najsnažnijoj misionarskoj zajednici u Pravoslavnom svetu. Učesnici na konferenciji bili su iz svih krajeva sveta. Osećali smo međusobnu povezanost i bliskost. Povezali smo se internet tehnologijom, ali i snažnom voljom koja nas, na međunarodnom nivou, drži okupljene i spremne da učinimo sve što je u našoj moći kako bi se savremene tehnologije maksimalno iskoristile u misionarske svrhe. Svi učesnici konferencije su se ubrzo uklopili u zajednicu, jer smo, uostalom, jedna velika porodica koja je neprestanom kontaktu putem interneta. Tamo smo imali priliku, da se nakon dužeg vremena, lično upoznamo i razmenimo iskustva. To nam je omogućilo, da ubuduće, uvek osećamo bliskost i prisutnost snažnoj zajednici idejnih stvaraoca. Konferencija je omogućila da ostanemo povezani internetom. Svi učesnici na Konferenciji, imaju privilegiju povezanosti iskustvom, druženjem i sećanjem na trodnevno druženje u Atini (2015.).
Archimandrite Gabriel Vuckovic, DMOPC15, SESSION B2, PANEL DISCUSSION, ENG
PANEL DISCUSSION 1: The Relationships between User and Pastor – The Implications of Internet Discourse Archimandrite Anthimos Iliopoulos, Protopresbyter Georgios Georgakopoulos, Protopresbyter Georgios Schinas, Protopresbyter Konstantinos Stratigopoulos, Fr. Nektarios Mamalougos Co-ordinator: Archimandrite Anthimos Iliopoulos 1st INTERNATIONAL CONFERENCE ON DIGITAL MEDIA AND ORTHODOX PASTORAL CARE Athens 7, 8, 9 May 2015
Archimandrite Gabriel Vuckovic, DMOPC15, SESSION C-2, ENG
Archimandrite Gabriel Vuckovic "The Use of the Internet in Pastoral Care" 1st INTERNATIONAL CONFERENCE ON DIGITAL MEDIA AND ORTHODOX PASTORAL CARE Athens 7, 8, 9 May 2015
Zajednica savremenih internet misionara je poput apostola iz prvih vekova Hrišćanstva. Sposobni su i prilagođeni današnjim turbulentinim vremenima, u kojima internet preuzima prvenstvo u komunikaciji. Prisutnih 75. članova iz 21 države, pokazali su visoku zainteresovanost o sferi digitalne tehnologije. Sve u cilju širenja hrišćanstsva. Statistički gledano, najveće uspehe u misionarenju ostvaruju upravo oni koji u koriste savremene internet tehnologije. Konferencija u Atini, okupila je najzaslužnije pravoslavne internet misionare. Neki primaju zahvale za teorijski rad, a neko, poput oca Gavrila iz manastir Lepavine, i za praktični rad. Susret u Atini bio je Arhimandritu Gavrilu podsticaj da još snažnije deluje na polju društenih mreža i internet radija. U narednom periodu otac Gavrilo je pokazao pomake ka ostvarenju svojih novih ideja, koji su samo deo jednog velikog projekta, imajući cilj, da se otac Gavrilo, sa misionarskom internet zajednica manastira Lepavine, maksimalno približi narodu. Na konferenciji su arhimandrita Gavrila prepoznali kao duhovnika, koji se pokazao kao jedan od najuspešnijih u svetu internet misionarenja.
Misionarska internet zajednica, pri manastiru Lepavina, proučavala je i aktivno je koristila savremene Internet tehnologije za ostvarenje svojih internet misionarskih ciljeva. Otac Gavrilo kao glavni urednik Misionarske internet zajednice manastira Lepavine, osmišljavao je nove ideje, koristeći prethodna iskustva i zaključke. Na Konferenciji u Atini, pozitivno smo ocenili ostale učesnike koji se bave praktičnom primenom internet tehnologija. Svih 75 odabranih stručnjaka i učesnika ove konferencije u praktičnom smislu preuzima prvenstvo u stvaranju zajedništva koje prelazi iz virtuelnog u stvarni svet.
Uređeno: decembar, 2023.
Vašim prilogom podržite moje putopisne i misionarske projekte. Hvala Vam!

«Multimedijalni projekti»

Autorski radovi, knjige i filmovi
Nenada Badovinca