Webinar «Putovanje na Kipar» sa Nenadom Badovincem
Webinar o Kipru omogućit će vam da bolje upoznate ovo ostrvo bogato po veličanstvenim svetim mestima. Upoznat ćete sveta mesta, istorijske lokacije i veličanstvene prirodne pejzaže.
Sadržaj webinara «Putovanje na Kipar»
Volim putopisnu avanturu koja povećava emocionalnu i duhovnu inteligenciju.
Upoznavanje sa mediteranskom državom Kipar (Cyprus)
Tokom boravka na Kipru, između poseta zanimljivim mestima odmarali smo, razgovarali sa domaćinima, i sa njima razmenjivali iskustva o Kipru. Mnoge znamenitosti sam opisao na svom blogu - koji možete pročiti ovde. Neki od obalnih gradova su Larnaka, Limasol, Pafos, Aja Napa. Kipar nije mnogo skup, ali je skuplji od Balkana. S obzirom da je Kipar ostrvo, iz Srbije je jedino moguće doći avionom, osim ako ne planirate ići trajektom s obale Turske (što nije jeftino). Kipar ima sredozemnu klimu s toplim letom i blagom zimom. Najbolje vreme za posetu Kipru su Jun i Septembar, zbog vrućina bolje da izbegavate Jul i Avgust.
Gost na Webinaru biće o. Borislav Rudić koji živi na Kipru
Otac Borislav je dobro poznavao i bio je poštovaoc, sada blaženopočivšeg oca Gavrila (Lepavinskog). Upravo je otac Gavrilo savetovao oca Borislava da otvori svoj facebook profil preko koga je danas otac Borislav u kontaktu sa svojom bliskim ljudima u Srbiji i Češkoj gde je dugo godina živeo. Otac Borislav nam je ispričao svoju životnu priču koja je ispunjena putovanjem ka Hristu. Ovakve priče me uvek inspirišu, jer pokazuju kako ljudi pronalaze svoj put ka večnosti.
Sveta mesta na Kipru
Upravo na Kipru u Larnaki (drevni Kition), poklonili smo se svetim moštima Svetog Lazara (Četverodnevnog), prijatelja Hristovog. Na praznik Silaska Svetog Duha na Apostole,
pričestili smo se Svetim Tajnama. Uputili smo se na planinu Trodos koja obiluje onim što na zemlji najviše odzima dah, a to su sveta mesta. Stigli smo na vrh planine Trodos, kako bismo posetili najčuvenije manastire ostrva Kipar.
Putovanje na Kipar
Posećujemo sveta mesta kao središta hrišćanske duhovnosti. Naše putopise beležimo u Porodični putopisni blog kojeg delimo sa vama. Znamo da nije lako organizovati savršena putovanja po svetim mestima, jer potrebno je puno predznanja i iskustva. Želimo da vas povedemo na Kipar. Upoznaćemo vas sa pojektom "Putujte sa nama" i pričat ćemo o mogućnosti da putujete sa nama na Kipar -> Organizacija zajedničkih putovanja.
Prijavite se na webinar:
«Putovanje na Kipar»
Upišite vaše ime i email adresu, i prijavite se za webinar koji će biti organizovan tokom septembar, 2022. godine. Naknadno ćemo vas obavestiti o terminu održavanja webinara!