Kolumnist i putopisac: Nenad Badovinac
Kolumnist i putopisac: Nenad Badovinac
KOLUMNIST I PUTOPISAC
Nenad Badovinac živi i radi u Beogradu, rođen je 12.10.1977. godine u Bjelovaru. Diplomirao je 2003. godine na „Fakultetu organizacije i informatike", Sveučilišta u Zagrebu, na smeru „Informacioni sistemi" odbranivši Diplomski rad na temu "Simulacija rada bankarskog sistema". Postdiplomske Master studije, smer „Elektronsko poslovanje" upisao je 2014. na Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu. Odbranio je master rad: „Komparativne metode mobilnih plaćanja", u septembru 2015. godine.

Doktorske studije studijskih program „Informacione tehnologije", upisao je na istom fakultetu, 2015. godine. Učestvovao je na više stručnih skupova o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija. Autor je više naučnih radova iz elektronskog poslovanja, koji su objavljeni na domaćim i stranim naučnim konferencijama. Aktivan je na poslovima IT konsaltinga u primeni softverskih rešenja u vođenju preduzeća. Direktor je kompanije Azelija doo Beograd.

Bio je dugogodišnji tehnički saradnik blaženopočivšeg oca Gavrila (Vučkovića), igumana manastira Lepavina.

  • Autor je knjige koja je izašla sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, pod nazivom: „Susreti sa Svetim mestima", 2013. godine.
  • Od 2014. godine izabran je za jednog od dvanaestorice stalnih članova Misionarskog odeljenja pri Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.
  • Autor je dokumentarno – putopisnog filma „Deset dana na Svetoj Gori", 2015. koji je preveden na ruski, grčki i engleski jezik.
  • Autor je putopisne video reportaže „Rusija – velika tajna, reportaža iz svete i carske Rusije" koja je emitovana na Ruskoj pravoslavnoj televiziji „TV Sojuz".
  • Knjigu i filmove predstavljao je više puta u Srbiji i u inostranstvu.
Nenad je oženjen sa Lidijom Badovinac. Zajedno putuju i obilaze sveta mesta, objavljujući putopise na Porodičnom internet blogu.