«NB SCITECH IT BLOG»

Utisci sa drugog dana Tomorrow Conference
Beograde 2023

Konferencija TMRW CONF Belgrade 2023, održana je od 12.-14.05.2023. u Beogradu. Drugog dana konferencije imao sam priliku da čujem izuzetno interesantne teme vezane za Blockchain, Web3, NFT i Metavers.
LinkedIn: Nenad Badovinac
Maj, 2023.
Drugog dana konferencije imao sam priliku da čujem izuzetno interesantne teme vezane za Blockchain, Web3, NFT i Metaverzum. Posebno zanimljivo predavanje održao je Alex Atashkar, koji je podelio svoje bogato iskustvo uiz industrije blokčeina i NFT-ova. Sa NFT-ovima, svet umetnosti dobija zaštitu i mogućnost da čuvamo našu kreativnost. Tokom konferencije, istraživao sam budućnost i shvatio sam kako nova tehnologija može prevazići naša dosadašnja ograničenja u logičkom razmišljanju. Dodirom uticaja veštačke inteligencije i robotike na naš svet, omogući mi se bolji uvid u ovu industriju. Važno je da smo svesni granica novih tehnologija, možda da na kratko ostavimo logičko razmišljanje sa strane i istovremeno postanemo svesni naših ljudskih ograničenja u rešavanju brojnih problema u stvarnom svetu. Konferencija je pružila platformu za razmenu ideja i iskustava, otvarajući mi put ka boljem razumevanju novih tehnoloških trendova i izazova koje donose. U konačnici, ova konferencija omogućila nam je da se otvorimo novim mogućnostima i da aktivno pratimo razvoj tehnologije kako bismo iskoristili njen potencijal za unapređenje naših života i rešavanje kompleksnih svetskih problema.
Utisak sa nedavno završene konferencije o tehnologiji nosim iz oblasti metaversa, gde sam kao član uredništva časopisa "Metaverse Basic and Applied Research" imao priliku da se upoznam sa najnovijim dostignućima. Metaversum, kao nova tehnologija, obećava potpuno novo iskustvo i otvara vrata ka budućnosti o kojoj već sada želimo da saznamo više. Sa predavačima koji su stručnjaci u kreiranju sadržaja u metaversu, postalo je jasno da i mi možemo dati svoj doprinos razvoju ovog digitalnog sveta. Metaversum predstavlja tehnologiju koja ima potencijal da značajno utiče na naše svakodnevne živote. Iako se još uvek nalazi u ranoj fazi razvoja, već sada je očigledno da Metavers ima sposobnost da transformiše način na koji doživljavamo virtuelni svet, obrazovanje, rad na daljinu, zdravstvenu zaštitu i mnoge druge sfere našeg postojanja. Ova tehnologija nam pruža mogućnost da zakoračimo u novo digitalno doba gde se naše interakcije, način rada, učenja i celokupni život transformišu na način koji do sada nismo mogli ni zamisliti. Dok se metaversum nastavlja razvijati, mogućnosti njegovog uticaja na svakodnevni život postaju beskrajne. Prihvatanjem ove tehnologije, mi zapravo ulazimo u potpuno novi svet koji transformiše naš način komunikacije, rada, učenja i doživljavanja sveta oko nas. Pojedinci, kao i velike korporacije, suočavaju se sa potrebom da sagledaju i prihvate nove tehnologije kako ne bi ostali zaostali u digitalnoj trci.
Deo predavanja odnosio se i na Metavers koji ima jedan specifičan element a to je interaktivnost. Ova tehnologija nam omogućava da pasivno konzumiramo digitalni sadržaj, ali i da aktivno učestvujemo u stvaranju novog digitalnog sveta. Kroz razne platforme i alate, korisnici mogu da doprinesu kreiranju sadržaja, umetnosti, obrazovnih resursa i mnogo toga. Metavers donosi novu dimenziju zajedničkog stvaralaštva i saradnje na globalnom nivou, gde granice nestaju i ideje se slobodno razmenjuju. Ipak, sa novim tehnologijama dolaze i izazovi. Sigurnost podataka, privatnost, regulacija i društvena pitanja su samo neki od problema sa kojima se moramo suočiti u Metaversu. Međutim, uz pravilan pristup, ovi izazovi mogu biti prevaziđeni, kako bi Metavers ponudio sigurno i korisno okruženje.
Tomorrow Conference (TMRW Conf Belgrade 2023) jedan je od najvećih tehnoloških događaja u Europi koji okuplja 40.000+ sudionika i 100+ govornika koji se fokusiraju na teme poput VEŠTAČKA INTELIGENCIJA, BLOCKCHAIN i METAVERSE.
Konferencija je ukazala na onaj potencijal metaversa koji se odnosi na transformaciju našeg načina života. Dok ulazimo u ovaj novi digitalni svet, važno je da se edukujemo, razgovaramo i pripremimo za ono što dolazi. Metavers ima potencijal da pruži neverovatne mogućnosti i promeni našu perspektivu na virtuelni svet i svakodnevni život. Kroz interaktivnost, saradnju i kreativnost, mi možemo oblikovati budućnost metaversa i iskoristiti njegov pun potencijal za dobrobit svih nas. Konferencija je pomogla u usmeravanju na nova iskustva i tehnološke inovacije kako bismo se prilagodili metaversumu.
Kontaktirajte urednika...
TelegramWhatsAppViberMailPhone
LinkedIn: Nenad Badovinac
Maj, 2023.