«Porodično putovanje» sa Nenadom & Lidijom Badovinac
Miholjska prevlaka - projekcija filma Rusija - velika tajna
Projekcija filma održana na Miholjskoj prevlaci u manastirskoj trpezariji koja je bila popunjena slikama iz života članova svete porodice Romanov.
Avgust, 2020.
Miholjska prevlaka - projekcija filma "Rusija - velika tajna"
Tokom višednevnog boravka na Crnogorskom primorju, jednog dana krenuli smo na Miholjsku prevlaku da uzmemo blagoslov od arhimandrita Benedikta koji je iguman manastira Arhangela Mihaila. Razgovarali smo i tokom razgovora rodila se ideja za izradom intervjua (koji možete čuti i više o njemu pročitati na ovom linku). Tada smo dogovorili predstavljanje dokumentarnog filma "Rusija - velika tajna". Kada smo došli u manastir Arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci u trpezariji u kojoj se kasnije održala projekcija filma kada sam video mnogo slika sa članovima carske porodice Romanov, bio sam siguran da je ovo pravo mesto gde se treba održati projekcija mog filma o svetoj i carskoj Rusiji. Naime, u toj trpezariji, svi zidovi su do poslednjeg slobodnog mesta bili ispunjeni uramljenim slikama carske porodice Romanovi, a na moju veliku radost ovde sam video i ikonu Presvete Bogorodice Lepavinske koja je posebno krasila unutrašnjost trpezarije.
Bila je to 15. po redu projekcija filma. Detalje o svim projekcijama filma Rusija - velika tajna, možete videti na ovom linku. Bio sam oduševljen što se poslednja projekcija filma održala upravo pred mnogim fotografijama svete carske porodice Romanov. Po završetku projekcije, otac Maksim nas je poveo da vidimo muzej bogat istorijskim sadržajem ovog svetog mesta na kojem su u 15. veku stradali monasi čije svete mošti su nedavno otkrivene i koje miomirišu čudesnim bažanskim mirisom.
Avgust, 2020.