projekat virtuelnog misionara po uzoru na arhimandrita gavrila (lepavinskog)
Misionarske tekstuelne članke objavljene na internetu možemo uspoređivati sa tekstovima koje je arhimandrit Gavrilo (Vučković) objavljivao na Lepavinskom web sajtu. Koristeći predstavljeni model veštačke inteligencije možemo izračunati njihovu semantičku i misionarsku sličnost.
Model Virtuelnog misionara predstavlja princip po kojem je
misionario blaženopočivši arhimandrit Gavrilo (Lepavinski).
1
Problem neproverenog internet misionarskog sadržaja
Današnji Pravoslavni misionari nemaju dovoljno vremena da ocenjuju poželjnost / nepoželjnost misionarskih tekstova koji se svakodnevno plasiraju putem interneta.
2
Iskustvo
Arhimandrit Gavrilo je tokom 15 godina pažljivo odabirao misionarske tekstove koje je objavljivao na lepavinskom web sajtu: (www.manastir-lepavina.org) i koje možemo klasifikovat kao Poželjne misionarske tekstove.
3
Poverenje u model Virtuelnog misionara
Posetioci i čitaoci lepavinskog web sajta stekli su poverenje u misionarske tekstove koje su objavljene na Lepavinskom sajtu. Formirana je velika baza misionarskih tekstova koje sam označio kao poželjni misionarski
tekstovi
. Po uzoru na misionarski rad arhimandrita Gavrila, Virtuelni misionar će klasifikovati Vaš misionarski tekst.
4
Virtuelni misionar kategorizuje tekstove
Predstavljeni model Virtuelnog misionara poređuje Vaše tekstove sa "lepavinskim" tekstovima koje je arhimandrit Gavrilo objavio na Lepavinskoj web stranici i na osnovi semantičkih veza i statističke sličnosti, kasifikuje tekst u poželjni ili nepoželjni misionarski tekst.
Predstavljeni model Virtuelnog misionara je u eksperimentalnoj fazi. Testirajte njegov rad:
Registrujte se i nakon registracije imat ćete mogućnost da unesete tekstuelni članak
kojeg će analizirati Virtuelni misionar. Rezultat analize biće odgovor: da li vaš tekst može da se klasifikuje kao poželjan misionarski tekst koji ima semantičke veze sa tekstovima koje je arhimandrit Gavrilo (Lepavinski) objavio na Lepavinskom web sajtu.
Pokreni korišćenje Virtuelnog misionara

Autor ovog naučnog projekta ima ideju da nastavi
usavršavati model veštačke inteligencije koji će raditi po uzoru na blaženopočivšeg arhimandrita Gavrila (Lepavinskog), jednog od najpoznatijeg pravoslavnog misionara 21. veka.
PLAN BUDUĆEG RAZVOJA PROJEKTA: U virtuelnom prostoru sa nama i dalje može biti arhimandrit Gavrilo (Lepavinski). Jedna od prednosti tehnologije veštačke inteligencije je modeliranje misionarskog koncepta po kojem je arhimandrit Gavrilo uređivao lepavinski web sajt, online radijo i preporučivao misionarske tekstove.
Kontaktirajte me i donirajte usavršavanje projekta Virtuelnog misionara po uzoru na arhimandrita Gavrila (Lepavinskog).