«PORODIČNI PUTOPISI» SA NENADOM & LIDIJOM BADOVINAC

Izložba slika «Iskrice»

Lidija i ja smo prisustvovali izložbi slika pod nazivom «Iskrice», autorke Snežane Miljković koja je održana 13.05.2022. godine u Kiparskoj ambasadi u Beogradu, pod pokroviteljstvom Nj. E. Ambasadora Republike Kipar, g. Dimitriosa Teofilaktu.
Maj, 2022.
Izložba slika "Iskrica"
Bila je ovo jedna uspešna izložba na kojoj je umetnik gđa Snežana Miljković izložila svoj slikarski umetnički rad. Slike su nas posebno zainteresovale, a neke od njih možete videti u galeriji. Na izložbi je bilo moguće da se slike prodaju u dobrotovrne svrhe, i to nas je posebno impresionaralo. Izložene slike su Lidiju i mene motivisale da ih gledamo na poseban način svrstavajući naziv slike „Vrbica", „Cveti", "Molitva" u pejzaž našeg iskustva Iskra pravoslavlja.
Svrstavajući sebe u umetnost putopisne proze, na ovoj izložbi sam sa Lidijom doživio jedno mistično duhovno putovanje. Naime, Lidija i ja smo planirali da ovogodišnje letovanje provedemo na Kipru. Preko Bookinga smo organizovali smeštaj i kupili smo avionske karte. Bili smo srećni, jer smatramo da ćemo doživeti novu destinaciji na kojoj ćemo moći snimiti novu putopisnu reportažu poput one o boravku na Svetom ostrvu "Krf". Nekoliko dana nakon bukiranja smeštaja, dobili smo pozivnicu od Snežane koja nas je pozvala da prisustvujemo izložbi njenih slika pod nazivom "Iskrice". Izložba je organizovana u Kiparskoj ambasadi u Beogradu pod pokroviteljstvom Nj.E. Ambasadora Republike Kipar u Beogradu, g. Dimitriosa Teofilaktu. Na izložbi slika upoznali smo Nj. E. ambasadora Republike Kipar u Beogradu, g. Dimitriosa Teofilaktu i tada razgovarali s njim o našem odlasku na Kipar, ali i o pozivu na izložbu u Kiparsku ambasadu u neobičnom trenutku, baš u periodu nakon što smo planirali putovanje na Kipar.
Verujem da je ova izložba, na koju nas je pozvala Snežana, uvod u Lidijino i moje novo putopisno istraživanje jedne pravoslavne zemlje kao što je Kipar. To smatram zato što je Izložba slika "Iskrica" uvod u umetnost pisanja putopisnih reportaža. Biće to putopis koji će biti na duhovnu korist svima koji prate moj putopisni blog "Zapisi i reportaže" i ostale putopisne projekte.
Hteli smo da ponesemo kući nekoliko umetničkih slika. Nadamo se da će biti novih izložbi na kojima ćemo odavrati Snežanina umetnička dela koja će jednog dana ukrašavati naš dom. Odlična organizacija pratila je večernji program izložbe, a Lidija i ja smo uživali u predivnom ambijentu Kiparske ambasade u Beogradu.
Maj, 2022.