«IT BLOG - nenad badovinac»

Kako sam pokrenuo svoj internet televizijski kanal «Blagovesti TV»

Osnovao sam i pokrenuo internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV». Od prvog dana emitovanja, 14. oktobra, 2021. vrednost ovog internet radio-televizijskog brenda povećava se iz dana u dan. Tehnološke inovacije mi u tome pomažu. U ovoj blog objavi pročitajte o načinu kako gradim inovativni model svog internet radio-televizijskog kanala.
Internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV» ima definisanu programsku shemu koja promoviše životne vrednosti. Smatram da je potrebno osvestiti ljude na potrebu za zdravim načinom duhovnog života. Isto tako potrebno je da nađemo ravnotežu između savremene tehnologiji sa jedne strane, i duhovnosti sa druge strane. Na Blagovesti TV emituju se emisije i prilozi koji potiču: kulturu, istoriju, duhovne vrednosti, i nauku i tehnologiju. Gledajući program «Blagovesti TV» vi možete uživajati u putopisnim lepotama planina, mora, možete posećivati manastire i hramove i možete saznati o prirodnim lepotama Srbije, Balkana, i šire. Činimo sve kako bi interesantnim emisijama podigli raspoloženje našim gledaocima. Danas u svetu medija dominira televizija i zato smatram da postoji potreba za inovacijama u kreiranju televizijskih kanala sa inovativnim programskim shemama i uslugama za specijalizovanu publiku. Internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV», osmišljen je kao video i audio platforma sa 24 časovnim linijskim emitovanjem video i audio sadržaja. Pažljivim izborom i organizacijom redosleda i rasporeda video i audio emisija nastaje program koji se emituje na Blagovesti TV.

Tokom višegodišnjeg angažmana pored arhimandrita Gavrila (Vučkovića) u tehničkom uredništvu Lepavinskog sajta i Internet radio Blagovesti, stekao sam bogato iskustvo na poslovima upravljanja onlajn radio stanice. Sada to znanje želim da usmerim na uređivanje radio-televizijskog projekta Blagovesti TV sa programskom shemom podeljenjom na različite kategorije. Kategorije uključuju emisije koje se odnose na: Zdrav život, Tehnologija i nauka, Intervjui, Porodica i život, Filmovi, Putopisi, i Duhovnost koju je kroz internet misionarsku delatnost kreirao arhimandrit Gavrilo (Vučković), iguman manastira Lepavine. Posebno sam ponosan što mogu da emitujem mnoge emisije iz arhive koju je kreirao blaženopočivši arhimandrit Gavrilo. Danas tehnologija omogućava video streaming gotovo na svakom pametnom telefonu i zato smatram da je došlo vreme emitovanja bogate video i audio arhive blaženopočivšeg arhimandrita Gavrila, koji je u svojoj misiji koristio striming audio tehnologiju. Za razliku od onog vremena, danas tehnologija omogućava video streaming format. Na ovaj način arhimandrit Gavrilo je ponovo sa nama, jer njegovo duhovno nasleđe, njegovo misionarsko delo, u obliku arhive video emisija su nam i dalje dostupne.
Osnova medijskog projekta BlagovestiTV je na kreiranju personalizovanog iskustva kroz ponudu interesantnog video i audio sadržaja.

Trenutni projekti i saradnja platforme BlagovestiTV su:

  • Saradnja sa Soyuz TV.
  • Saradnja sa Oliverom Ikodinovic, autorkom putopisnih emisija.
  • Saradnja sa Milošem Miloševićem, autorom putopisnih emisija.
  • Kreirana Anketa za Blagovesti TV.
  • Muzički blok.
  • Video striming uživo.
  • Inteligentno upravljanje sadržajem.

Blagovesti TV već sada ima snažnu online prisutnost putem web stranice i društvenih mreža. Ambiciozno sam pristupio kreiranju programske sheme, jer želim da gledaocima ponudim jedinstvenost i inovativnost. Davne 2007. godine arhimandrit Gavrilo je pokrenuo onlajn radio Blagovesti, to je bila digitalna platforma posvećena duhovno orijentisanom načinu života. Sada radio Blagovesti podižem na jedan viši nivo, i mnogi medijski sadržaj prezentujem u video formatu. Postigao sam saradnju sa televizijskim kanalom «TV Sojuz». Saradnjom sa "TV Soyuz" omogućio sam gledaocima Blagovesti TV da prate uživo prenos Bogosluženja iz najvećih ruski i ukrajinskih hramova. Želim da komuniciram sa publikom i na taj način da dođem do novih saznanja. Primarnu komunikaciju sa publikom ostvario sam preko Ankete koju gledaoci popunjavaju. To mi pomaže da osmislim inovativniju i bogatiju programsku shemu.

Tokom pandemije, 2020. godine, došao sam na ideju da pokrenem uživo striming emitovanje emisije "Putovanje iz kuće" u kojoj sam uživo pričao o svojim putopisima i iskustvim sa putovanja koje sam pisao na svom blogu Zapisi i reportaže. Ove emisije gledalo je nekoliko hiljada ljudi. Primetio sam da se u pandemiji preko noći povećala potražnja za video materijalom koji se emituje kao video streaming. Neki od primera iz mog iskustva koji to potvrđuju su:

- Na promociji moje putopisne knjige: «Susreti sa Svetim mestima» koja je održana u zgradi "Vjećnice" u Banjaluci, 2013. godine bilo je oko 300 posetioca, a kada sam 2020. godine radio video striming emisiju na temu promocije ove knjige, bilo je oko 4.000 onlajn posetioca, ili…

- Kada sam organizovao promociju mog filma "Rusija-velika tajna" u prostorijama Hrama Svetog Save, 2019. godine, bila je puna dvorana, oko 150 posetilaca. Sa druge strane, kada sam onlajn promovisao film, u streamingu uživo, tada je bilo oko 5.000 gledaoca, ili..

- Moje tekstove koje objavljujem na svom blogu pročita nekoliko stotina ljudi, ali kada sam radio uživo emisiju pod nazivom Putovanje iz kuće u kojima sam uživo prenosio video emisije sa ovom temom, tada je emisiju pogledalo nekoliko hiljada ljudi.

Odjednom u pandemiji postalo je korisno kreirati streaming video priloge i video emisije. Danas, godinu dana nakon mog prvog iskustva emitovanja uživo, smatram da je veoma korisna ideja pokretanja video televizijskog kanala Blagovesti TV.
Internet signal sa Blagovesti TV do vaših ekrana stiže izravno putem Interneta i na taj način zaobilazi tradicionalnije kanale kao što su kablovske i satelitske platforme za emitovanje. Jednostavno, sve što vam je potrebno za gledanje celodnevnog programa Blagovesti TV je pristup internetu sa uređajem za gledanje kao što su pametni telefon, prenosni računar, pametni TV itd.

Pokrećem dva striming kanala Blagovesti TV1 i Blagovesti TV2 kako bih vam pružio edukativne, putopisne, i duhovno orijentisane video emisije i sve one emisije koje će podići vaše raspoloženje u ova vremena kada je to veoma potrebno. Drago mi je da ste uz Blagovesti TV. Budite slobodni i pišite mi vaša razmišljanja i sugestije. Pozivam vas da popunite Anketu koja se nalazi na ovom LINKu. Puno vas pozdravljam.